White Clay

French White Clay er den mildeste av alle leirene, også kjent som White Kaolin Clay eller China Clay. 100% naturlig, uparfymert og ufarget. Denne leiren har absorberende egenskaper og kan brukes som masker, skrubb, trekke ut urenheter fra huden og øke sirkulasjonen. Den er er passende for alle hudtyper, spesiellt tørr, sensitiv og voksen hud.

 

Den hjelper til med å tone huden og heale hudproblemer som acne, blemmer osv. Den er ofte brukt i hudprodukter, spesiellt bra for porene og fremmer elastisitet i huden.Har en beroligende effekt. Den inneholder mineraler som magnesium, potassium, silica, jern, kalsium, sink m.fl.

 

Den kan brukes ofte, virker betennelsesdempende og hjelper huden danne ny kollagen.

 

Det er mange oppskrifter på bruk, jeg skal legge ut en del etterhvert som jeg får prøvd meg fram. En av de enkleste er:

  • Bland 1 ss leire med 2-3 ss vann, rør til du får en passende konsistens
  • Påfør med en myk pensel over området du vil behandle
  • La masken tørke og vask av med lunket vann

Som etterbehandling av problemområder kan det være effektivt å ta på en fuktighetsgivende olje. Jeg har en oljemiks jeg foretrekker som jeg skal legge ut oppskrift på og legge link til her. Har du ikke mange å velge mellom, tar du den du liker best. Naturlige oljer uten tilsetningsstoffer er alltid anbefalt. Sweet Almond eller Jojoba er mine favoritter.

 

Tips :

White Clay må oppbevares tørt! En regel for alle leirer er aldri bruke metall til å blande med eller oppbevare. Glass beholder, og blandeskje av enten tre eller glass.

 

 

Håper dette var nyttig for deg, husk at huden vår er vårt største organ og fortjener litt ekstra pleie i hverdagen. Så gi deg selv en halvtime egenpleie, huden din vil takke deg for det!

 

L.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top